Spojenie ďatlovej pasty a arašidového masla skvelo nahradí karamel. ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
RAW snickers kocky ღ
- Príprava: 30 min.
Ingrediencie
Čokoládová vrstva:
200 g horkej čokolády 52%
2 PL kokosového oleja
Nugátová vrstva:
1/2 hrnčeka mletých ovsených vločiel BZLP
1/2 hrnčeka puffovanej guinoi
1/2 hrnčeka arašidovej múky
2 PL sušeného kokosového mlieka
2 PL kokosového oleja
Karamelová vrstva:
100 g ďatlovej pasty
150 g arašidového masla
8 PL kokosového oleja
200 g horkej čokolády 52%
2 PL kokosového oleja
Nugátová vrstva:
1/2 hrnčeka mletých ovsených vločiel BZLP
1/2 hrnčeka puffovanej guinoi
1/2 hrnčeka arašidovej múky
2 PL sušeného kokosového mlieka
2 PL kokosového oleja
Karamelová vrstva:
100 g ďatlovej pasty
150 g arašidového masla
8 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Pripravíme si nádobu, do ktorej budem ukladať jednotlivé vrstvy a vyložíme ju alobalom a papierom na pečenie. My sme použili formu na malý srnčí chrbát. Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu s kokosovým olejom a nalejeme na dno formy, Dám na 10 minút stuhnúť do mrazničky.
Suroviny na nugátovú vrstvu zmiešame dokopy. Môžeme ich v mixér zmiešať ale vtedy puffovanú quinou pridávame až na koniec a vmiešame ju s lyžičkou. Necháme chvíľu odstáť a podľa hustoty môžem pridať ešte kokosový olej. Zmes nemá byť hustá ale ani tekutá, skôr hustejšia kaša. Nalejeme na stuhnutú čokoládu a aznova dáme zatuhnúť do mrazničky.
Suroviny na karamelovú vrstvu zmiešame v mxéri. ak je zmes hustá pridáme kokosový olej. Zmes nemusí byť tekutá, má sa dať ľahko natrieť a nesmie robiť hrudky. Natrieme ju na nugátovú vrstvu a dáme na pár minút stuhnúť do mrazničky.
Keď všetky zmesi stuhli a spojili sa, vyberieme formu z mrazničky a necháme jemne povoliť. Nakrájame na kocky a podávame. Skladujeme v chladničke.