Tip na prílohu, ak ešte neviete akú dnes spravíte 🙂. Rýchly zemiakový šalát, robila som ho z nových zemiakov.
Namiesto tatárskej omáčky môžete použiť aj biely grécky jogurt a dochutiť.
Autor receptu
angelikaknotkova
Rýchly zemiakový šalát
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
✔️ nové zemiaky 500g
✔️ olivový olej 1 lyžica
✔️ tatárska omáčka 2 lyžice
✔️ kyslá smotana 2 lyžice
✔️ strúhaný syr 50g
✔️ citrónová šťava 1 lyžička
✔️ cibuľka / podľa chuti
✔️ soľ,čierne korenie
✔️ olivový olej 1 lyžica
✔️ tatárska omáčka 2 lyžice
✔️ kyslá smotana 2 lyžice
✔️ strúhaný syr 50g
✔️ citrónová šťava 1 lyžička
✔️ cibuľka / podľa chuti
✔️ soľ,čierne korenie
Postup prípravy
Zemiaky aj so šupkou uvaríme, menšie v celku, väčšie rozkrojíme na polovice / štvrtiny. Nevaríme ich celkom do mäkka.
Kým sa zemiaky varia,v miske vymiešame kyslú smotanu,tatársku omáčku,strúhaný syr.Pridáme citrónovú šťavu,1 lyžicu olivového oleja,osolíme,okoreníme.
Uvarené zemiaky scedíme. Scedené zemiaky opečieme do mäkka na troške olivového oleja.
Hotové zemiaky osolíme,okoreníme a ešte teplé premiešame s omáčkou ktorú sme si pripravili.Posypeme nakrájanou cibuľkou / sekanou petržlenovou vňaťou... Podľa chuti.
Podávame teplé...ale chutia aj studené. Dobrú chuť 🙂