Chceli sme so Sofinkou urobiť radosť tatinovi a podarilo sa! V hlavnej úlohe jeho obľúbená škorica.
Milujem ich za každú pochvalu a vylízaný tanier, posúva ma to vpred ♥
Škoricové rezy
- Príprava: 50 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
CESTO:
5 vajec
4 PL vlažná voda
1 vanilka
2,5 PL mletá škorica
85 g hladká múka
65 g škrob
150 g kryštálový cukor
1 PDP
KRÉM:
500 g mascarpone
500 ml smotana na šľahanie
2 dcl silná uvarená káva
2 škoricové cukre
240 g dlhé piškótyy
1 dcl Amareto
1 stužovač šľahačky
5 vajec
4 PL vlažná voda
1 vanilka
2,5 PL mletá škorica
85 g hladká múka
65 g škrob
150 g kryštálový cukor
1 PDP
KRÉM:
500 g mascarpone
500 ml smotana na šľahanie
2 dcl silná uvarená káva
2 škoricové cukre
240 g dlhé piškótyy
1 dcl Amareto
1 stužovač šľahačky
Postup prípravy
CESTO: Žĺtka vymiešame s vanilkou a cukrom, pridáme vodu, múku s PDP a všetky ostatné suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie pri 200 stupňoch cca 30 minút.
KRÉM: Vyšľaháme smotanu so stužovačom a škoricovým cukrom, primiešame ju k prešľahanému mascarpone.
Uvaríme kávu do ktorej pridáme Amareto, necháme vychladnúť. Na korpus navrstvíme polovicu plnky, na ktorú vrstvíme piškóty omáčané v káve. Na piškóty natrieme zvyšný krém. Pofŕkame slaným karamelom, alebo posypeme škoricou. Dobrú chuť !