Keď rolujete cesto z oboch koncov a nakoniec rolku rozrežete, vzniknú slimáčie dvojičky. ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Slimáčie dvojičky
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
1 lístkové cesto
1 bielko
100 g tvrdého syru
soľ, mletá červená paprika, sezam
1 bielko
100 g tvrdého syru
soľ, mletá červená paprika, sezam
Postup prípravy
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a potrieme bielkom. Osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Ale môžeme použiť aj korenie na grilovanie, prípadne iné obľúbené. Posypeme nastrúhaným syrom a začneme rolovať z protiľahlých strán. Snažíme sa dotiahnuť cesto, aby bolo pevne zrolované. Keď sa "rolky" stretnú, dobre pritlačíme, aby držali pokope. Potrieme bielkom, posypeme korením a sezamom. Nakoniec narežeme na pásiky o hrúbke 1,5 cm.
Pásiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Jemne ich pritlačíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 15 minút. Syr môže vytiecť, ale to nevadí, patrí to k slimáčikom. Necháme ich dobre vychladnúť a až potom ich poukladáme z plechu na tanier.