Autor receptu
Kucharocka.sk
Smažená ryža s bravčovým mäsom
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 14 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
250 g bravčového mäsa
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička zázvoru (nastrúhaný)
4 ks jarnej cibuľky
3 ks stredne veľkej mrkvy
1 červená cibuľa
1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
sójová omáčka
mleté čierne korenie, mleté čili, soľ, arašidový olej
Postup prípravy
Ryžu uvaríme podľa návodu. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky, mrkvu na drobno alebo na tenké pásiky a spolu opražíme na arašidovom oleji vo woku. Pridáme zázvor a hrášok, premiešame a odsunieme ju bokom. Na druhej polovici woku spravíme z vajec praženicu a vareškou ju rozdrobíme na malé kúsky.
Zeleninu s praženicou presunieme na tanier a vo woku pripravíme bravčové mäso nakrájané na drobno. Osolíme ho, okoreníme a zakvapneme ho sójovou omáčkou. Aj mäso odložíme na tanier.
Teraz v malom množstve oleja osmažíme uvarenú ryžu, pokvapkáme ju sójovou omáčkou a primiešame zeleninu a mäso. Na záver posypeme na krúžky nakrájanú jarnú cibuľku.
TIP: Namiesto bravčového je možné použiť kuracie ale aj hovädzie mäso. Zeleninu tiež môžete použiť podľa vašej preferencie, prípadne, čo máte práve doma.