Bezlepkový a bezlaktózový recept. ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Špenátové muffinky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
4 vajcia
4 hrste baby špenátu
1 strúčik cesnaku
1 menšia červená cibuľa
20 g pecorino/parmigiano
2 PL ryžovej múky alebo hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
4 hrste baby špenátu
1 strúčik cesnaku
1 menšia červená cibuľa
20 g pecorino/parmigiano
2 PL ryžovej múky alebo hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na oleji, pridáme rozotretý cesnak. Keď začne cesnak rozvoniavať, pridáme do panvice baby špenát. Panvicu prikryjeme pokrievkou a dáme preč z ohňa.
Bielka vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Primiešame žĺtka, múku a nastrúhaný syr. S lyžicou primiešame sparený špenát a ochutíme soľou a korením. Lyžicou naplníme muffinové košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 15 - 20 minút.