Autor receptu
Kucharocka.sk
Špenátové rizoto s cuketou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1 stredne veľká cuketa
3 hrste baby špenátu
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 dl bieleho vína
30 g peccorino alebo iný tvrdý syr
soľ, mleté korenie, olej
Postup prípravy
Ryžu dáme variť do hrnca v ktorom máme naliate biele víno a vodu dolejeme tak, aby bola dva rsty nad ryžou. Pridáme lyžičku soli a dobre premiešame. Varíme ju za občasného miešania, aby sa nám neprichytila. Ak sa tekutiny odparujú a ryža je stále tvrdá prilejeme trocha vína alebo vody. Tekutinu by sme nemali zlievať, mala by sa vypariť, pret pridávať po troške. Ryžu varíme približne 10 - 15 minút, dĺžka varenia závsí od typu ryže, ktorý sme zvolili. Najvhodnješia je Arborio.
Cibuľku nakrájame najemno a podusíme na olivovom oleji, pridáme pretlačený cesnak. Keď začne cesnak rozvoniavať pridáme špenát. Premiešame a na minútku prikryjeme pokrievkou, aby sa špenát sparil. Dochutíme soľou a korením. Primiešame k nemu uvarenú ryžu. Cuketu umyjeme a na hrubo nastrúhame. Primiešame ju k ryži so špenátom. Na záver rizoto zasypeme strúhaným tvrdým syrom.