Recept mám od mojej starkej Betky, pripomína mi zlaté gymnazistické časy strávené u nich. Poobedná pohoda so šálkou mlieka a nenáročným, rýchlym, no zato prekvapivo návykovým koláčikom.
Sypaný tvarohový koláč
- Príprava: 70 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 25
Ingrediencie
SYPKÁ ZMES:
3 hrnčeky hrubá múka
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka práškový cukor
1 PDP
MOKRÁ ZMES:
3 vajcia
1 kg hrudkovitý tvaroh
1 /4 hrnčeka kryštálový cukor
1 vanilka
2 hrnčeky mlieka
ĎALEJ POTREBNÉ:
250 g maslo
škorica
3 hrnčeky hrubá múka
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka práškový cukor
1 PDP
MOKRÁ ZMES:
3 vajcia
1 kg hrudkovitý tvaroh
1 /4 hrnčeka kryštálový cukor
1 vanilka
2 hrnčeky mlieka
ĎALEJ POTREBNÉ:
250 g maslo
škorica
Postup prípravy
1/2 masla vtrieme na veľký plech. Navrstvíme 60% suchej zmesi na plech, pridáme celú mokrú zmes, ďalej 40% suchej zmesi , posypeme škoricou a poukladáme plátky zo zvyšnej 1/2 masla. Pečieme pri 180 stupňoch cca 50 minút, dozlatova.
Na obmenu môžme urobiť aj verziu s jablkami. Použijeme iba 500 g tvarohu a cca 1 kg postrúhaných jabĺk. Sypká zmes je rovnaká, miesto mokrej zmesi, vylejeme na tvaroh a jablká rozmiešané 3 vajcia s 3 dcl mlieka. Dobrú chuť !