Tekvicové čatní

Ingrediencie

1,2 kg oranžovej tekvice
2 cibule
100 g zázvoru
2 strúčiky cesnaku
200 g kryštálového cukru
1 ČLmletej papriky (štipľavej)
2 PL oleja
0,5 l pomarančovej šťavy
5 ml citrónovej šťavy
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zázvor a cesnak očistíme a nahrubo nakrájame. Potom spolu s cukrom a paprikou rozmixujeme na pastu. Cibuľu a tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky a podusíme v hrnci na oleji. Primiešame zázvorovú pastu a všetko spolu povaríme asi 3 minúty.

Teraz prilejeme pomarančovú šťavu a varíme ďalších 20 minút, Ochutíme citrónovou šťavou a varíme, kým zmes nezíska konzistenciu marmelády. Nakoniec čatní osolíme a koreníme.

Poháre poumývame horúcou vodou a necháme stiecť hore dnom. Nalejeme do nich čatní a uzatvoríme, necháme vychladnúť v tmavej miestnosti, ideálne zabalené v deke. KEď sú poháriky vychladnuté, môžme odložiť do komory.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom