Tekvicové donutky

Donutky, ktoré chutia aj malým upírom nie len na Halloween!

Ingrediencie

250 g pečenej tekvice hokaido
100 ml vlažného mandľového mlieka
1 PL kokosový olej
4 PL kokosového cukru
1 vajce
1 a 1/2 hrnčeka rozmixovaných ovsených vločiek bez gluténu
1/2 ČL mletej škorice
1/4 KL mletých klinčekov
1 ČL prášok do pečiva

Na posypanie:
xylitol
prírodné farbné prášky z acaica, matcha, dračieho ovocia, modrej spiruliny

Postup prípravy

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, potrieme olejom a pečieme na 200 °C asi 30 minút. Po vychladnutí dužinu zoškrabneme zo šupky a rozmixujeme na pyré s mliekom, rozpusteným kokosovým olejom. Pridáme cukor a korenie a vajíčko. Všetko zmiešame, aby nám vznikla kaša.

Vločky rozmixujeme na múku a primiešame prášok do pečiva. Zmiešame s tekvicovou kašou a necháme aspoň 5 minút odležať. Vločky sa nasiaknu a ak by bola zmes málo vláčna pridáme ešte za lyžicu mlieka.

Plech na donutky vytrieme olejom a lyžicou nadávkujeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 15 - 20 minút. Cesto bude na dotyk mäkké, ale ak sa už na povrchu robí škrupinka a je pekne hnedá, vyberieme z rúry. Plech opatrne pretočíme, aby donutky vypadli. Ak sa nechcú uvoľniť, prikryjeme plech mokrou utierkou a necháme chvíľu takto stáť.

Donutky potrieme roztopeným kokosovým olejem a hneď obaľujeme v cukre. Cukor môžeme zafarbiť prírodnými farebnými práškami z modrej spiruliny, dračieho ovocia, acaica, alebo matcha. Docielime tak farebné variácie, do ktorých má chuť zahryznúť sa každé Halloweenske strašidlo.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom