Tekvicové rizoto

Ingrediencie

300g ryže
500g tekvicového pyré (z tekvice hokkaido alebo maslovej)*
0,7 l kuracieho vývaru
0,3 dcl bieleho vína
200g strúhanej mrkvy
½ hrnčeka hrášku
1 cibuľa
1 PL kokosového oleja
1 ČL morskej soli
4 strúčiky cesnaku
rozmarín
petržlenová vňať


Postup prípravy

Na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, zamiešame a zalejeme kuracím vývarom. Počas varenia pridávame do ryže biele víno, prípadne vodu.

Keď je ryža takmer hotová, pridáme tekvicové pyré a za občasného miešania varíme, pokým ryža nezmäkne.

Následne pridáme do nej nastrúhanú mrkvu, hrášok, prelisované strúčiky cesnaku, koreniny a morskú soľ.

Rizoto môžeme podávať samostatne alebo spolu s tuniakom, krevetami či kuracím mäsom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom