Cestoviny do ruky pre malých maškrtníkov. Skvelé aj na desiatu, či na dlhú cestu.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tortiglioni do ruky
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
250 g tortiglioni
100 g šunky, alebo údeného mäsa
150 g syra (gouda, eidam, emental)
obľúbený kečup
špajdle
100 g šunky, alebo údeného mäsa
150 g syra (gouda, eidam, emental)
obľúbený kečup
špajdle
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme al dente v slanej vode podľa návodu, cca 10 minút. Zlejeme a hneď schladíme studenou vodou.
Tortiglioni napicháme na špajdle, vyšlo nám 8 dlhých špajdlí, na každej približne 12 kúskov. Potrieme kečupom. (Kečup dáme do pohárika acestoviny potierame štetcom). Syr rozmixujeme spoločne s kusom údeného mäsa alebo šunky a posypeme touto zmesou tortiglioni potreté kečupom.
Necháme zapiecť v rúre na 150 °C približne 5 - 10 minút. Stačí aby sa syr roztiekol, potom môžeme naše "paličky" vybrať z rúre. Najlepšie sú ete teplé, keď je syr ťahavý, ale sú chutné aj studené.