Tortiglioni do ruky

Cestoviny do ruky pre malých maškrtníkov. Skvelé aj na desiatu, či na dlhú cestu.

Ingrediencie

250 g tortiglioni
100 g šunky, alebo údeného mäsa
150 g syra (gouda, eidam, emental)
obľúbený kečup

špajdle

Postup prípravy

Cestoviny uvaríme al dente v slanej vode podľa návodu, cca 10 minút. Zlejeme a hneď schladíme studenou vodou.

Tortiglioni napicháme na špajdle, vyšlo nám 8 dlhých špajdlí, na každej približne 12 kúskov. Potrieme kečupom. (Kečup dáme do pohárika acestoviny potierame štetcom). Syr rozmixujeme spoločne s kusom údeného mäsa alebo šunky a posypeme touto zmesou tortiglioni potreté kečupom.

Necháme zapiecť v rúre na 150 °C približne 5 - 10 minút. Stačí aby sa syr roztiekol, potom môžeme naše "paličky" vybrať z rúre. Najlepšie sú ete teplé, keď je syr ťahavý, ale sú chutné aj studené.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom