Autor receptu
Kucharocka.sk
Tuniakové muffiny
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
1 hrnček ovsených vločiek
1 hrnček puffovanej quinoi
4 PL kyslej kokosovej smotany (alebo obyčajnej smotany)
4 vajcia
asi 5 cm kúsok póru
4 sušené paradajky v oleji
1 PL oleja so sušených paradajok
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu alebo peccorina
mleté čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak
1 hrnček ovsených vločiek
1 hrnček puffovanej quinoi
4 PL kyslej kokosovej smotany (alebo obyčajnej smotany)
4 vajcia
asi 5 cm kúsok póru
4 sušené paradajky v oleji
1 PL oleja so sušených paradajok
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu alebo peccorina
mleté čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak
Postup prípravy
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zmiešame ho so syrom. Žĺtka zmiešame s kyslou smotanou, ovsenými vločkami a puffovanou quinou.
Obe vajíčkové zmesi zmiešame dokopy lyžicou. Primiešame odcedeného tuniaka, na prúžky nakrájaný pór a sušené paradajky. Pridáme olej so sušených paradajok a dochutíme soľou a korením.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 15 - 20 minút. Potom necháme vychladnúť a podávame buď samostatne alebo so zeleninovým šalátom.