Avokádo je plné živín a zdrava. Treba s ním však opatrne, lebo je plné aj tukov. V jeden deň by sme nemali zjesť viac ako polovicu avokáda, preto aj puding podľa oho dávkujte. Radšej menej, ale o to chutnejšie a zdravšie.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Vegánsky čoko puding
- Príprava: 10 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
2 veľké avokáda
2 ČL brezový cukor
2 PL holandské kakao
8 PL kokosovej kyslej smotany
jahody alebo iné vocie
2 ČL brezový cukor
2 PL holandské kakao
8 PL kokosovej kyslej smotany
jahody alebo iné vocie
Postup prípravy
Zrelé avokáda vydlabeme, pridáme kakao a cukor, či iné prírodné sladidlo. Všetko jemne rozmixujeme do hladkej peny. Množstvo cukru pridávame podľa chuti. Myslime na to, že aj ovocie nám celý puding dosladí.
Pripravíme si 4 poháriky. Zmes rozdelíme na rovnaké 4 diely a nadávkujeme do pohárov. Na vrch pridáme lyžicu, či dve kyslej smotany alebo jogurtu z kokosu. Dozdobíme ovocím a a môžeme podávať.