Kto by nemal rád buchty? Stačí ich poukladať do tvaru venca a klasické slovenské jedlo dostane sviatočný šmrnc.

Kto by nemal rád buchty? Stačí ich poukladať do tvaru venca a klasické slovenské jedlo dostane sviatočný šmrnc.
Sušené droždie a cukor nasypeme do vlažnej vody a necháme ho pár minút zaktivovať. Obe múky, soľ a prášok do pečiva zmiešame, prilejeme olej, jogurt a vodu s droždím. Vymiešame pevné cesto. Miesiť môžeme v kuchynskom pomocníkovi, alebo rukami. Potom dáme cesto kysnúť na teplé miesto na 45 minút.
Cesto jemne ponaťahujeme a rozdelíme na 20 rovnakých guličiek. Môžeme si pomôcť vážením, ja som ich navážila približne na 33 g každú guličku. Potom každú guličku roztiahneme alebo rozvaľkáme, naplníme lyžičkou džemu alebo krému a cesto zabalíme na guličku. Guličky poukladáme do dvoch kruhov tak, aby zostal medzi nimi približne 1 cm. Potom ich prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minút odpočinúť. Plnky môžeme striedať, alebo každý kruh spravíme s inou príchuťou.
Buchtičky pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 15 - 20 minút, kým nie sú upečené do ružova. Po vychladnutí ich pocukrujeme a podávame.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.