Vyprážaný kapor

Ingrediencie

Vyprážaný kapor
Suroviny
1 ks kapra cca 3 kg je pre 4 osoby
10 ml mlieka
Soľ
Kokosový olej
Na obalenie: Strúhanka, hladká múka, 3 vajcia + 1dl mlieka

Postup prípravy

Nakrájané „podkovičky“ kapra naložíme minimálne cez noc do mlieka, aby sme ho zbavili bahnistého zápachu.

Potom opláchneme a papierovou utierkou osušíme. Zasolíme a tak je pripravený na obaľovanie.

Ak chce mať aj troj-obal slaný, môžeme do múky pridať soľ. Obaľujem nasledovne: múka, vajcia rozšľahané s 1 dl mlieka, strúhanka. Ak chceme mať ruky čisté, tak mokrú časť obalovania robíme jednou rukou a suchú časť druhou.

Vyprážame na rozpálenom oleji. Kokosový olej bez vône je ideálny, neprepaľuje sa.

Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom