Autor receptu
Kucharocka.sk
Vyprážaný kapor
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
Vyprážaný kapor
Suroviny
1 ks kapra cca 3 kg je pre 4 osoby
10 ml mlieka
Soľ
Kokosový olej
Na obalenie: Strúhanka, hladká múka, 3 vajcia + 1dl mlieka
Suroviny
1 ks kapra cca 3 kg je pre 4 osoby
10 ml mlieka
Soľ
Kokosový olej
Na obalenie: Strúhanka, hladká múka, 3 vajcia + 1dl mlieka
Postup prípravy
Nakrájané „podkovičky“ kapra naložíme minimálne cez noc do mlieka, aby sme ho zbavili bahnistého zápachu.
Potom opláchneme a papierovou utierkou osušíme. Zasolíme a tak je pripravený na obaľovanie.
Ak chce mať aj troj-obal slaný, môžeme do múky pridať soľ. Obaľujem nasledovne: múka, vajcia rozšľahané s 1 dl mlieka, strúhanka. Ak chceme mať ruky čisté, tak mokrú časť obalovania robíme jednou rukou a suchú časť druhou.
Vyprážame na rozpálenom oleji. Kokosový olej bez vône je ideálny, neprepaľuje sa.
Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom.