V našom článku 𝟕 𝒗𝒂𝒓𝒊𝒂́𝒄𝒊𝒊́ 𝒉𝒖𝒎𝒎𝒖𝒔𝒖 nájdete tipy, ako pripraviť hummus s rôznymi príchuťami. Dokonca aj na sladko ヅ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Základný hummus
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 5 min.
Ingrediencie
200 g cíceru
1 PL pasta tahini
2 PL olivový olej
1 ČL citrónová šťava
1 strúčik cesnaku
1 ČL soľ
Štipka čieneho korenia
1 PL pasta tahini
2 PL olivový olej
1 ČL citrónová šťava
1 strúčik cesnaku
1 ČL soľ
Štipka čieneho korenia
Postup prípravy
Suroviny pridávame viac-menej od oka, upravujeme počas mixovania tak, aby sme dosiahli nami obľúbenú chuť. Odporúčam cícer namočiť cez noc. Ja mám ale vždy pre prípad núdze aj cícer v konzerve, ak je návšteva za dverami, humus je pripravený za chvíľku.
Keď cícer uvaríme, zlejeme ho, vodu si z neho necháme na rozriedenie dipu, hodíme do mixéra so všetkými surovinami a rozmixujeme na jemnú hmotu. Ak nie je dostatočne krémový, pridáme po troškách vodu. Podávame so zeleninou, s chlebovou plackou, ale je chutný aj s hriankami.