Autor receptu
Kucharocka.sk
Zapečené syrové fondue
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
100 g parmezánu
100 g syra
100 g mozzarelly
200 ml šlahačky
150 g slaniny
1 cibula
soľ, olivový olej
100 g syra
100 g mozzarelly
200 ml šlahačky
150 g slaniny
1 cibula
soľ, olivový olej
Postup prípravy
Cibuľku a slaninku nakrájame nadrobno. Hodíme slaninku na panvicu a jemne opražíme, ak sa zo slaninky vytopí málo tuku, prilejeme olej a opražíme aj cibuľku. Keď je aj cibuľka opečená, presypeme obsah panvice do zapekacej misky a primiešame k nej všetky syry, ktoré sme nastrúhali a prilejeme polovicu smotany. Zvyšok smotany prilejeme podľa našej preferencie, ako husté chcem mať fondue.
Misku vložíme do rozohriatej rúry na 200 °C a asi 20 minút pečieme. Podávame s kúskami tortíll, ktoré sme opiekli v rúre. Kto chce, môže ich posypať pred pečením pikantným korením.