Autor receptu
Kucharocka.sk
Zeleninové ratatoullie
- Príprava: 16 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
1 cuketu
1 menší baklažán
1 malú tekvicu
4 veľké paradajky
1 PL olivového oleja
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 malé papriky
300 ml paradajkový pretlak
soľ a mleté čierne korenie
čerstvú alebo sušenú bazalku
1 PL olivového oleja (na poliatie)
1 menší baklažán
1 malú tekvicu
4 veľké paradajky
1 PL olivového oleja
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 malé papriky
300 ml paradajkový pretlak
soľ a mleté čierne korenie
čerstvú alebo sušenú bazalku
1 PL olivového oleja (na poliatie)
Postup prípravy
Nakrájame cuketu, baklažán, očistenú tekvicu a paradajky na tenké, rovnako široké kolieska. Osolíme a odložíme stranou.
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na kocky nakrájanú papriku. Keď zelenina zmäkne, pridáme paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme a pridáme aj čerstvú alebo sušenú bazalku.
Hotovú omáčku premiestnime do zapekacej misy a zvisle (alebo našikmo) na ňu natesno ukladáme kolieska cukety, baklažánu, tekvice a paradajok.
Zeleninu polejeme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
Pečieme 40 minút zakryté alobalom a ďalších 20-30 minút bez alobalu.