Kari je klasické ázijské jedlo. Svoju typickú farbu má v každom regióne inú. Záleží od korenín, ktoré sú v kari paste. Typickými koreninami v kari paste sú napríklad muškátový orech, škorica, klinčeky, korenie, rímska rasca, badián , či kurkuma.
Žlté kari s kuracím mäsom a zemiakmi
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
4 kuracie prsia
3 stredné zemiaky
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
400 ml kokosového mlieka
200 ml kuracieho vývaru
2 – 3 PL žltej karí pasty
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL rybej omáčky
2 Ľ trstinového cukru
čerstvý koriander
3 stredné zemiaky
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
400 ml kokosového mlieka
200 ml kuracieho vývaru
2 – 3 PL žltej karí pasty
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL rybej omáčky
2 Ľ trstinového cukru
čerstvý koriander
Postup prípravy
Zemiaky nakrájame na malé kúsky. Mäso nakrájame na prúžky. Do panvice nalejeme kokosové mlieko a za častého miešania zohrejeme takmer do varu. Do horúceho mlieka rozmiešame karí pastu. Potom pridáme mäso a zemiaky, podlejeme vývarom a varíme, kým nie je mäso krehké.
Zmes dochutíme rybou omáčkou, sójovou omáčkou a ľahko osladíme trstinovým cukrom. Podávame s jasmínovou ryžou, dozdobiť môžete čerstvým koriandrom. Ale kari je chutné aj s chlebovou plackou.