Poznáme ich každý. Sú pomocníkmi v našej kuchyni od nepamäti, avšak väčšinou ich využívame ako chutné plnky do koláčov, dezertov, prípadne len tak na maškrtenie. Vedeli ste však, že ich správne spracovanie či využitie nám dokáže riadne uľahčiť rôzne činnosti v kuchyni? Čítajte ďalej a dozviete sa viac:
Triky s banánom
Najlepšia kombinácia banánov a plnky je s parížskou šľahačkou. Úžasnú chuť má však aj Banánový chlebík s kávou, treba vyskúšať.
Ak chcete, aby sa vám citrón ľahko vytlačil, pogúľajte ho najprv po stole a pritlačte ho pritom jemne dlaňou. Všetku vzácnu šťavu plnú vitamínov použite na prípravu Citrónového nepečeného koláča.
Ak pridávate do koláčového cesta hrozienka či iné sušené ovocie, obaľte ich jemne v múke. Hrozienka vám neprepadnú na dno plechu alebo formy, ale zostanú pekne držať na povrchu cesta.
Triky s makom
Mak bude intenzívnejšie voňať, ak ho pred zomletím opražíte nasucho na teflónovej panvici. Vyskúšajte to, keď budete pripravovať napríklad Babinkinu ťahanú štrúdlu.
Orechy ľahšie rozdrvíte, ak ich predtým vložíte do mikroténového vrecka a jemne rozklepete tĺčikom na mäso. Presne tento trik môžete využiť pri príprave Mandľového koláča, v plnke budú rozdielne kúsky mandlí a koláč tak získa skvelú štruktúru.
Triky s cukrom
Pravý hnedý cukor zvykne stvrdnúť. Ak sa vám to stalo, stačí, ak ho dáte na 20 sekúnd do mikrovlnky v nádobe a pridáte aj navlhčenú vreckovku.
Ak nechcete, aby vám cukor stvrdol, dajte k nemu kúsok chlebíka.