Autor receptu
Kucharocka.sk
Prekvapenie v ľadovom šaláte
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
pár listov ľadového šalátu
1 väčšia paradajka
1 jarná cibuľka
1 hrsť červenej šošovice
1/2 červenej cibule
kokosový olej
škorica
mletý koriander
mletý kardamon
čilli
soľ
čierne korenie
1 väčšia paradajka
1 jarná cibuľka
1 hrsť červenej šošovice
1/2 červenej cibule
kokosový olej
škorica
mletý koriander
mletý kardamon
čilli
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a skaramelizujeme na kokosovom oleji.
Počas karamelizácie uvaríme červenú šošovicu, ale nerozvaríme. Uvarenú šošovicu zlejeme a hodíme na skaramelizovanú cibuľu. Okoreníme škoricou, koriandrom, kardamonom, chilli, soľou a čiernym korením.
Následne dáme po dve lyžice na list šalátu a posypeme cibuľkou a nakrájanými paradajkami.
List zabalíme ako balíček a podávame.
Vhodné aj ako zdravá desiata so sebou, len je potrebné nechať šošovicu vychladnúť a až potom zabaliť. Inak nám zeleninka pustí veľa šťavy.