Rýchly falošný krémeš

Ingrediencie

1 chladené lístkové cesto
mlieko na potretie

Vanilková plnka:
1 zlatý klas
400 ml mlieka
1 citrónový cukor
3 PL kryštálový cukor
15 g masla

Čokoládová plnka:
1 cottage cheese
100 g horkej čokolády
1 PL kokosový olej

Postup prípravy

Najskôr uvaríme so zlatého klasu, cukru a mlieka hustý puding. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Následne do neho všľaháme maslo.

Chladený pás lístkového cesta rozrežeme na malé štvorčeky o približnom rozmere 4 x 4 cm a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme mliekom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C 10-15 minút, kým nie sú štvorčeky nafúknuté a zlatisté. Necháme ich vychladnúť a potom ich rozrežeme ostrým, zúbkovým nožom na vrchnú a spodnú časť.

Cottage cheese rozmixujeme na hladkú hmotu a vmiešame do neho čokoládu s kokosovým olejom, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli. Všetko dobre premiešame. Táto plnka rýchlo tuhne, preto ju pripravte až keď idete štvorčeky plniť. Na spodok rozdeleného štvorčeka nastriekajte najskôr čokoládovú plnku a na ňu vanilkovú. Potom štvorček prikryte vrchnou časťou. Najlepšie je nechať falošné krémeše odpočinúť aspoň hodinu a potom môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky