Hrozno Gin Spritz

Ľadové hrozno, opité Gin Spritzom, skvelý snack na oslavu, či večerné posedenie.

Ingrediencie

100 – 150 g hrozna
250 ml prosecca
120 ml ginu (môže byť aj Pink Gin)
cukor na obalenie

Postup prípravy

Hozno oberieme, umyjeme a poprepichujeme špáradlom, aby sa ľahšie napilo.

Do zapekacej misky nalejeme prosecco a gin. Namočíme hrozno, malo by byť celé potopené. Prikryté odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Čím dlhšie bude hrozno namočené, tým viac bude opité.

Asi hodinu pred podávaním hrozno vyberieme z kúpeľa a vložíme ho do cukru, aby sme ho obalili a vyzeralo ako zamrznuté. Následne ho dáme na hodinku do mrazničky. Podávame k vínu, proseccu, či miešaným nápojom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom