Zeleninový vývar

Ingrediencie

1 ks petržlen
2 ks mrkva
1 ks menší zeler
1 ks cibuľa
1 ks pór
2 strúčiky cesnak
1 ks menšia brokolica
1 ks červená paprika
5 ks šampiňóny
5 ks celé nové korenie
5 ks celé čierne korenie
soľ
rastlinný olej

Postup prípravy

Zeleninu nakrájať na väčšie kúsky. Cibuľu varíme v celku, po uvarení ju vyberieme von z polievky.

Vo väčšom hrnci rozpálime trochu oleja, pridáme zeleninu a pár minút restujeme. Dochutíme.

Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni 30 minút, alebo kým nie je zelenina mäkká. Ak varíme v tlakovom hrnci, stačí variť 15 minút.

Nakoniec vývar scedíme cez sitko.

Zo základného vývaru môžeme pripravovať delikátne polievky a omáčky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom