Autor receptu
Kucharocka.sk
Zelerové čipsy
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
1 stredne veľký zeler (koreň)
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
3 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté korenie, korenie na grilovane….
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
3 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté korenie, korenie na grilovane….
Postup prípravy
Koreň očistíme a nakrájame na čo najtenšie látky a vložíme do marinády. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme syrom.
Pečieme pri trocha vyššej teplote, zeler nie je tak náchylný k pripečeniu. Vyhrejeme rúru na 220 - 200 stupňov, záleži od veľkosti a hrúbky plátkov. Ak máte medzi nimi aj menšie kúsky, radšej pečte pri nižšej teplote a vyberte ich skôr, aby nezhoreli.
Dajte pozor, aby boli plátky naozaj tenké, inak sa môže stať, že čipsy zostanú "gumové" lebo nebudú dopečené.