Mrkvové rolky

Ideálny recept na experimentovanie, či využitie zásob. Mrkvu môžete zameniť napríklad za údené mäso, či šunku a hneď máte aj mäsovú variáciu občerstvenia. Ak nemáte cottage cheese, použite napríklad natierkové maslo, alebo bryndzu. Nebojte sa kombinovať a experimentovať. Výsledok vás prekvapí. 😉

Ingrediencie

3 ks chlebovej placky
125 g ricotty
2 mrkvy
1 strúčik cesnaku
vňať petržlenu alebo zeleru
50 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Ricottu zmiešame s roztlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a mletým korením. Ochutiť môžeme akýmkoľvek korením, ktoré radi používame. primiešame nastrúhaný syr. Použijeme aký máme radi, údený ovčí syr, eidam, alebo gouda. Pri každom, ale myslite na to, že obsahuje soľ. Preto si dajte pozor, aby ste ricottu nepresolili.

Túto zmes natrite najemno na chlebovú placku a posypte nastrúhanou mrkvou a nasekanou vňaťou petržlenu. Placky nechajte aspoň hodinku schladiť v chladničke a potom nakrájajte na asi 3 cm hrubé kúsky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom