Slimáčiky na prvý phľad vyzerajú ako z lístkového cesta, ale nedajte sa oklamať. Je to kysnuté cesto a prekladané s ochuteným maslom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Prekladané kysnuté slimáčiky
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 45 min.
Ingrediencie
250 g hladkej múky
300 ml teplej vody
1 sušené droždie
2 PL olivový olej
100 g masla
čierny sezam, olej na potretie, soľ, korenie na grilovanie
300 ml teplej vody
1 sušené droždie
2 PL olivový olej
100 g masla
čierny sezam, olej na potretie, soľ, korenie na grilovanie
Postup prípravy
V miske zmiešame múku so štipkou soli a uprostred spravíme jamku, do ktorej vylejeme teplú vodu s droždím. Všetko dobre premiešame a vypracujeme hebké cesto. Prikryjeme utiekou a necháme kysnúť na teplom mieste.
Necháme maslo zmäkknúť a primiešame k nemu aspoň 1 čajovú lyžičku korenia na grilovanie.
Keď cesto vykysne, približne 30 minút, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske asi na 1 cm. Natrieme polovicu masla s korením a preložíme ako obálku. Znova pomúčime a vyvaľkáme na 1 cm. Nebojte sa dať viac múky, vrstvy sa môžu trhať, nech sa vám neprilepí maso na valček.
Natrieme druhú polovicu masla a znova poskladáme ako obálku. Jemne prevaľkáme a zrolujeme. Potom nakrájame na trojuholníčky a uložíme do plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Teraz vrch potrieme olejom a posypeme sezamom.
Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.