Pikantné mangové čatní

Ingrediencie

3 ks mango
1 štipka soľ
2 ks paprička čili
1/2 ČL garam masala (môžeme nahradiť kombináciou korenia, kari, muškátový orech, čierne korenie, mletý klinček, škorica, mletý koriander, kardamon)
1/2 hrnček kokosový cukor alebo ďatle
2 pL jablčný ocot
1 ČL nastrúhaný zázvor
1 hrnček vody

Postup prípravy

Mango nakrájame na kúsky. Čili papričky zabavíme semienok a nakrájame buď na krúžky, alebo kto má rád na drobnejšie kúsky. Pridáme korenie a cukor. ak dávame datle, nakrájajte ich na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie rozpadli. Nakoniec pridáme ocot a zázvor. Kto má rád kyslú chuť, môže pridať viac. Zalejeme vodou. tá by nemala presahovať cez mango. Varíme na miernom ohni, kým nago nezmäkne. Záleží od veľkosti kúskov, na ktoré ste ho nakrájali.

Pred naliatím do pohárov čaní ochutnáme a prípadne ešte dochutíme, aby sme dosiahli požadovanú chuť. Poháre pred naplnením opláchneme horúcou vodou a necháme ju stiecť tak, že ich postavíme hore dnom.

Naplnené poháre ešte teplé zatvoríme viečkom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Skladujeme v chladničke, takto vydržia mesiac. Z tohto množstva naplníme tri “džemové” poháre o objeme 250 ml.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom