Autor receptu
Kucharocka.sk
Oklamaná panna cotta
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
2 ČL medu
2 plátky želatíny
2 PL červenej cukrárenskej želatíny
20 ml vody
1 PL červený sirup (jahodový, malinový)
drobné ovocie (maliny, jahody, čučoriedky)
Postup prípravy
Plátky želatíny namočíme do vody a necháme ich napučať. Potom zmiešame jogurt s medom. Keď sú plátky želatíny napučané, stačí im pár minút, roztopíme ich na miernom ohni. Dáme pozor, aby nezovreli.
Potom ich necháme chvíľu schladiť. Bielu želatínu zmiešame s jogurtom a nalejeme ho do formy, alebo misky. Na pár minút dáme do mrazničky, aby sa želatínový jogurt rýchlo zatiahol.
Teraz tak isto pripravíme červenú želatínu. Zmiešame ju s vodou a sirupom a necháme napučať. Zohrejeme na slabom ohni a odstavíme z ohňa a necháme mierne schladiť. Keď vidíme, že začína hustnúť, už nie je vodová, vyberieme jogurt z mrazničky a prstom skúsime, či je vrch jogurtu pevný.
Ak áno, opatrne na neho nalejeme červenú želatínu a necháme v chladničke stuhnúť. Ak máme pocit, že je málo pevný, necháme pár minút ešte tuhnúť. Inak riskujeme, že sa zmesi pomiešajú.
V chladničke by mal dezert stuhnúť približne za 30 minút. Potom ho vyberieme a vyklopíme z formičky. Ak sa nám nedarí vyklopiť, tak minútku dáme misku do teplej vody. Potom opatrne vyberieme, priklopíme tanierikom a preklopíme. Dozdobíme ovocím, môžeme aj poliať sirupom.