Autor receptu
Kucharocka.sk
Pappardelle so sušenými paradajkami
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
2 hrste pappardelle alebo iných cestovín
5 sušených paradajok v oleji
1 PL kapary
1 menší strúčik cesnaku
1 menšia šalotka
olej, soľ, mleté korenie, bylinky alebo petržlenová vňať, tvrdý syr – pecorino alebo parmezán
Postup prípravy
Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu. Zatiaľ si pripravíme “omáčku”. Ak nám z večere, či z obedaa zostali kuracie prsia pripravené naprírodno, nakrájame ich na menšie kúsky. Ak máme ešte neupravené, tak ich nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
Rozpálime panvicu a rýchlo osmahneme. Vyberieme von na tanierik a prikryjeme. Na panvici opečieme šalotku, pokrájanú na drobno, pridáme pretlačený cesnak a nasekané kapary. Sušené paradajky rozkrájame na väčšie kúsky a pridáme ich k šalotke a cesnaku.
Potom hneď pridáme kuracie mäsko a prikryjeme pokrievkou na pár minút. Nemusí to byť dlho, len aby sa prepojili chute. Potom primiešame pappardelle a posypeme bylinkami, vynikajúci je tymián alebo petržlenová vňať. Dobre premiešame a na záver posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.