Autor receptu
Kucharocka.sk
Šťavnaté kuracie rezne
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 strúčik cesnaku
1 hrsť mletých mandlí alebo vlašských orechov
2 hrste strúhanky
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Postup prípravy
Cesnak pretlačíme a zmiešame so strúhankou. ak nemáme strúhanku, vyrobíme si ju. Zoberieme staršie rožky, nemusia byť úplne vysušené, ale mali by byť tak tvrdé, že už nemáme chuť sa do nich zakusnúť :). Hodíme do mixéra spolu s cesnakom a rozmixujeme na drobnú drť. Nevadí, ak zostanú kúsky rozdielnej veľkosti.
Kuracie prsia mierne naklepeme. Potrieme olivovým olejom, osolíme. Zoberieme si papier na pečenie a na polovicu nasypeme našu strúhanku s cesnakom. Dáme ich na veľkosť rozklepaných rezňov. Na rezeň nasypeme trochu strúhanky a prikryjeme druhou polovicou papiera. Znova rozklepeme tĺčikom na mäso, alebo valčekom. Ak máte úsporné vybavenie kuchyne, pokojne vyklepte hrnčekom, či vlastnou päsťou. :)
Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu za lyžicu oleja a opražíme rezne z každej strane asi 3 - 5 minút, záleží od hrúbky rezňa. Podávame s ryžou, zemiakmi, či šalátom.