Autor receptu
Kucharocka.sk
Čerešňová polievka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
1 jablko
2 PL cukru alebo medu
20 g škrobovej múčky
200 ml vody
100 ml smotany
1 jablko
2 PL cukru alebo medu
20 g škrobovej múčky
200 ml vody
100 ml smotany
Postup prípravy
Môžeme použiť mrazené, čerstvé alebo zavárané čerešne. Najskôr ich odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadierok a olúpeme. Najprv uvaríme vo vode čerešne spolu s jablkom, ktoré nakrájame na malé kocky. Škrobovú múčku rozmiešame vo vode, primiešame k čerešniam a jablku. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Dosladíme a necháme vychladnúť. Podávame vychladenú alebo vlažnú s kúskami čerešní a mätou.