Celkom jednoduché jedlo, keď nemáte na nič čas.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Pečený batát s tuniakom
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 väčší batát
1 plechovka tuniaka v olivovom oleji
tekvicový olej, soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky
1 plechovka tuniaka v olivovom oleji
tekvicový olej, soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky
Postup prípravy
Batát umyjeme a rozdelíme na štvrtiny. Dáme na menší plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme asi 30 minút, podľa veľkosti batátových kúskov
Keď sú batáty upečené, jemne ich rozpučíme vidličkou a polejeme tekvicovým olejom. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Tuniaka zlejeme z oleja a posypeme ním batáty. Natrháme listy ľadového šalátu a rýchly obed je hotový.