Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.

Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.
Mandle je najlepšie namočiť do teplej vody aspoň na 30 minút. Potom ich z vody vyberieme a dáme do mixéra spolu s cesnakom a paradajkami.
Olej z paradajok môžeme použiť a priliať ho k zmesi, aby sa lepšie rozmixovala. Ak chceme jemnejšiu chuť, pridáme namiesto paradajkového oleja, panenský repkový olej.. Všetko rozmixujeme na jemnú pastu. Skladujeme vo fľaštičke v chladničke. Alebo ho môžeme nadávkovať do formičiek na ľad a uskladniť takto.
Pesto použijeme na prípravu cestovín, či paradajkových omáčok, alebo ako nátierku na opečenú hrianku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.