Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Paradajkové pesto s mandľami
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
1 fľaška sušených paradajok v oleji (285 g)
1 hrsť sparených mandlí
1 menší strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
panenský repkový olej
petržlenová alebo zelerová vňať
1 hrsť sparených mandlí
1 menší strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
panenský repkový olej
petržlenová alebo zelerová vňať
Postup prípravy
Mandle je najlepšie namočiť do teplej vody aspoň na 30 minút. Potom ich z vody vyberieme a dáme do mixéra spolu s cesnakom a paradajkami.
Olej z paradajok môžeme použiť a priliať ho k zmesi, aby sa lepšie rozmixovala. Ak chceme jemnejšiu chuť, pridáme namiesto paradajkového oleja, panenský repkový olej.. Všetko rozmixujeme na jemnú pastu. Skladujeme vo fľaštičke v chladničke. Alebo ho môžeme nadávkovať do formičiek na ľad a uskladniť takto.
Pesto použijeme na prípravu cestovín, či paradajkových omáčok, alebo ako nátierku na opečenú hrianku.