Frittata je taliansky variant našej omelety.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Frittata s brokolicou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
4 vajíčka
35 ml smotany na varenie
1 menšia cibuľa
150 g brokolice
50 g mrazeného hrášku
20 g nastrúhaného pecorina
bazalka, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie
35 ml smotany na varenie
1 menšia cibuľa
150 g brokolice
50 g mrazeného hrášku
20 g nastrúhaného pecorina
bazalka, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Najskôr uvaríme ružičky brokolice v osolenej vode, kým nie je "na skus". Zatiaľ zmiešame vajíčka so smotanou a strúhaným syrom. Dochutíme soľou a korením.
Brokolicu scedíme a zmiešame s mrazeným hráškom. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme na rozohriatom oleji, aby skramelizovala. Prihodíme k nej brokolicu s hráškom a stiahneme z ohňa. Zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme bylinkami a vložíme do rozohriatej rúry na 170 °C asi na 15 minút.
Frittatu priebežne kontrolujeme, aby sme ju nevysušili.