Autor receptu
Kucharocka.sk
Kura na citróne a rozmaríne
Ingrediencie
60 g maslo
2 ks citrón
2 strúčiky cesnak
1 vetvička rozmarín
1/2 KL tymian
korenie, soľ, olej
Postup prípravy
Pripravíme si rozmarínové maslo, korenie a polovicu rozmarínu zmiešame so zmäknutým maslom. Citróny umyjeme a nakrájame na polovice. Z jednej nastrúhame kôru, ktorú tiež vmiešame do masla spolu s prelisovaným cesnakom.
Druhú polovicu citróna nakrájame na kolieska a vložíme do vnútra kurčaťa. Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja, položíme kurča, povrch potrieme polovicou masla. Zvyšný citrón nakrájame na polovice a položíme ku kurčaťu na dno misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 200°C prekryté alobalom asi na 45 minút.
Potom odstránime alobal, kurča polejeme výpekom a potrieme zvyškom masla. Pečieme približne ešte 20 minút, skontrolujem vidličkou, či sa kurča začína ľahko oddeľovať od kosti. Potom vložíme dňu zvyšný rozmarín, aby sa kurča prevoňalo a ešte necháme vo vypnutej rúre 5 - 10 minút. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.