Autor receptu
Kucharocka.sk
Mango s čokoládovým jogurtom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1/2 managa
1 00 g bielej čokolády
125 g gréckeho jogurtu
2 plátky želatíny
štava z 1/2 pomaranča
1 00 g bielej čokolády
125 g gréckeho jogurtu
2 plátky želatíny
štava z 1/2 pomaranča
Postup prípravy
Mango očistíme a použijeme polovicu z nehe, ktorú rozmixujeme. Vytlačíme šťavu z pomaranč a namočíme do nej dva plátky želatíny. Necháme ich napučať a mierne zohrejeme na slabom ohni, aby sa rozpustila. Potom ju vmiešame do rozmixovaného manga.
Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a potom do nej vmiešame jogurt. Teraz naporcujeme obe hmoty do dvoch pohárov. Najskôr dáme štvrtinu manga na dno pohára, ďalšiu vrstvu spravíme z čokoládového jogurtu naň dáme zas mango. Druhý pohár navrstvíme rovnako.
Necháme aspoň hodinku vychladiť v chladničke. Môžeme podávať s kúskami manga, so šľahačkou, alebo aj len takto.