Autor receptu
Kucharocka.sk
Krevety na víne
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
200 g kreviet
1 strúčik cesnaku
1 dl bieleho vína
vločky chilli papričiek, soľ, mleté čierne korenie
citrónová šťava
1 strúčik cesnaku
1 dl bieleho vína
vločky chilli papričiek, soľ, mleté čierne korenie
citrónová šťava
Postup prípravy
Krevety očistíme a zbavíme črievka. Chvostík si môžete nechať kvôli ozdobe, ale ten nejedzte ヅ Cesnak nakrájajte na tenké plátky a opražte ho na oleji.
Keď začne voňať, pridajte krevety a dochuťte ich vločkami z chilli a mletým čiernym korením. Rýchlo opražte krevety z každej strany, aby pekne zružoveli. Potom ich podlejte vínom a pár minútiek nechajte zredukovať. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou.