Skvelé raňajky. Môžete kombinovať s ovocím, ktoré máte doma, alebo ho nahraďte domácim džemom. Ak máte radi orechy, môžete ich pridať do zmesi, alebo nimi posypať upečené crumble. ヅ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čučoriedkové crumble
Ingrediencie
1 šálku ovsených vločiek
1/4 šálku kokosovej múky
1/4 šálku pufovaného amarantu
½ šálky strúhaného kokosu alebo pomletého maku
¼ šálky cukru
¼ šálky kokosového oleja
štipka sušeného zázvoru
náplň:
150 g čučoriedok
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžička škrobu
štipka soli
1/4 šálku kokosovej múky
1/4 šálku pufovaného amarantu
½ šálky strúhaného kokosu alebo pomletého maku
¼ šálky cukru
¼ šálky kokosového oleja
štipka sušeného zázvoru
náplň:
150 g čučoriedok
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžička škrobu
štipka soli
Postup prípravy
Do misky nasypeme vločky, múku, kokos, cukor, štipku soli a sušený zázvor. Zamiešame, olej rozpustíme a primiešame do zmesi. Zľahka premiešame, cesto nebude kompaktné. Polovicu z neho nasypeme do pekáča/misiek. Môžeme piecť v jednom pekáči, alebo vo viacerých zapekacích miskách. Čučoriedky posypeme škrobom a pokvapkáme citrónovou šťavou a rozdelíme na cesto. Druhú časť sypkého cesta navrstvíme na čučoriedky a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Podávame s čerstvými čučoriedkami a kokosovými lupienkami.