Batátové fašírky v cesnakovej kruste
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
1 batát
1 hrnček cíceru
3 vajíčka
hrsť petržlenovej vňate
hrsť nasekanej pažítky
1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
strúhanka
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
kokosový tuk na opečenie
1 hrnček cíceru
3 vajíčka
hrsť petržlenovej vňate
hrsť nasekanej pažítky
1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
strúhanka
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
kokosový tuk na opečenie
Postup prípravy
Cícer rozpučíme a zmiešame s batátom nahrubo nastrúhaným. Pridáme nasekanú vňať a pažitku , strúhaný syr a zmiešame všetko dokopy. Pridáme vajcia a prisypeme toľko strúhanky, aby sme zmes zahustili. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Strúčik cesnaku rozmixujeme so strúhankou, približne s 1 hrnčekom. Môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Vlhkými rukami vytvarujeme fašírky a tie obalíme v cesnakovej strúhanke.
Rozohrejeme kokosový olej a opečieme v ňom fašírky z každej strany. Podávame so zeleninovým šalátom a jogurtovým dresingom.