Túto tortu pripravíte bez pečenia, len ju necháte cez noc v chladničke. Recept je bezlaktózový. ヅ
Ďalšou výhodou je, že na jej korpus môžete využiť všetky zbytky keksíkov, ktoré doma nájdete, alebo nezjedené suché pečivo z Vianoc, či veľkej noci.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládovo-orechová torta
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
150 g suchých keksov
50 g sušených sliviek
50 g vlašských orechov
100 g masla
plnka:
250 g horkej čokolády
400 ml kokosovej kyslej smotany
1 PL kokosový olej (alebo maslo)
50 g sušených sliviek
50 g vlašských orechov
100 g masla
plnka:
250 g horkej čokolády
400 ml kokosovej kyslej smotany
1 PL kokosový olej (alebo maslo)
Postup prípravy
Keksíky, orechy a slivky rozmixujeme v mixéri s nástavcom nožov na jemno. Potom ich zalejeme roztopeným maslom. Ak chceme aby bol korpus sladší, môžeme pridať za lyžicu medu. Potom natlačíme hmotu do tortovej formy. My sme použili malú formu priemer cca 19 cm. Korpus dáme zatuhnúť do chladnička a zatiaľ si pripravíme orechový korpus.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme kokosový olej. Potom do nej primiešame kokosovú smotanu a dobre premiešame. Vylejeme na korpus a dáme cez noc schladiť do chladničky.