Dezert ako pre deti tak aj pre dospelých.
Chutí ako detská výživa, ale želatína jej dáva nový rozmer. ヅ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Traslavé jabĺčko
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
100 g guľatých piškót
10 plátkov želatíny
4 veľké jablká
2 PL cukru
1 dl jablkového džúsu
1 ČL citrónová šťava
1/2 ČL mletej škorice
10 plátkov želatíny
4 veľké jablká
2 PL cukru
1 dl jablkového džúsu
1 ČL citrónová šťava
1/2 ČL mletej škorice
Postup prípravy
Jabĺčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a škoricu. Zalejeme vodou tak, aby len zaliala jabĺčka a povaríme, kým nezmäknú. Necháme trocha schladnúť a rozmixujeme.
Želatínu namočíme buď do vody alebo do jablkového džúsu a necháme napučať. Potom jemne nahrajeme, aby sa želatína rozpustila. Po rozpustení zamiešame želatínu do rozmixovaných jabĺčok.
Piškóty naukladáme do misiek, alebo do srnčieho chrbta. Zalejeme jablkovou zmesou a dáme do chladničky stuhnúť. Veľmi záleží od typu želatíny, niekedy stačí hodina, ale je lepšie nechať dezert odstáť cez noc.
Môžeme podávať so šľahačkou, či poliate čokoládou.