Nie vždy máme dosť času, aby nám vykyslo cesto na pizzu. Tento recept je riešením, keď prídete domov neskoro večer a trápi vás hlad.

Nie vždy máme dosť času, aby nám vykyslo cesto na pizzu. Tento recept je riešením, keď prídete domov neskoro večer a trápi vás hlad.
Droždie zalejeme teplou vodou, pridáme štipku cukru a necháme 5 minút nakysnúť, aby sa spravila na kvasniciach čapička. Suché ingrediencie zmiešame a vlejeme do nich kvások a olej. Dobre premiešame a necháme 5 - 10 minút podkysnúť.
Nakysnutý bochník rozdelíme na tri rovnaké časti a roztiahneme ich do tvaru pizze. Môžeme to spraviť buď na plechu alebo aj v tartovej forme. Ak nemajú priľnavý povrch, treba vymastiť a ideálne posypať kukuričnou múkou. Potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme oblohu podľa svojej chuti a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 15 minút, kým kraje nezozlatnú.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.