Turecká káva

Príbeh kávy 𝑲𝒅𝒆 𝒔𝒂 𝒗𝒛𝒂𝒍𝒂 𝒌𝒂́𝒗𝒂 nájdete medzi našimi článkami.

Ingrediencie

50 ml vody
1 ČL najjemnejšej kávy zomletej až na prach
½ ČL cukru
štipka mletého kardamónu

Postup prípravy

Turecká káva sa pripravuje v malej džezve s držadlom vyrobenej z tepanej medi alebo z hliníka. Všetky suroviny pridáme do kanvičky, premiešame a necháme zovrieť. Keď sa začne dvíhať pena, kanvičku dáme preč z ohňa a prudko klepneme dnom o pevný podklad, aby pena spadla. Tento postup opakujem ešte dva razy. Kávu potom nalejeme opatrne do šálky tak, aby pena bola navrchu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom