Cremat – katalánska špeciálna káva

Príbeh kávy 𝑲𝒅𝒆 𝒔𝒂 𝒗𝒛𝒂𝒍𝒂 𝒌𝒂́𝒗𝒂 nájdete medzi našimi článkami.

Ingrediencie

300 ml brandy
150 ml bieleho rumu
2 tyčinky škorice
kôra z citróna
6 PL kopcovitých cukru
600 ml silnej kávy

Postup prípravy

Brandy, rum, škoricu, citrónovú kôru a cukor pomaly zohrievame v nádobe. Zmes zapálime a necháme horieť asi 10 minút, aby sa objem kvapaliny zredukoval na 1/3. Plameň zahasíme pokrievkou a na zmes nalejeme čerstvo pripravenú kávu. Následne scedíme a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom