Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnené kuracie prsia
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1/2 hrnčeka kukuričnej strúhanky
1 vajce
1 PL olivový olej
6 šampiňónov
1/3 strúhaného pecorina
1 cibuľa
1 batát alebo zemiak
3 strúčiky cesnaku
8 guličiek nového korenia
6 guličiek červeného korenia
mleté čierne korenie, korenie na grilovanie, soľ
soľ,
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme plnku z vajíčka, kukuričnej strúhanky, nadrobno nakrájaných šampiňónov, oleja. Všetko dobre premiešame a dochutíme korením na grilovanie.
Kuracie prsia si pripravíme na plnenie. Prstami uvoľníme kožu od mäsa a mäso posypeme grilovacím korením. Potom plnku rozdelíme na dve časti a naplníme medzi kožu a mäso.
Cibulu nakrájame na tenké mesiačiky a vložíme do ohňovzdornej misy. Pridáme na väčšie kusy nakrájané batáty, cesnak a guličky korenia. NA zeleninu položíme kuracie prsia a posypeme ich korením na grilovanie. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Takto pečieme zakryté asi 45 minút a potom prsia odkryjeme, polejeme šťavou a necháme kožu schrumkavieť. Po asi 15 minútach sú kuracie prsia hotové.