Autor receptu
Kucharocka.sk
Sladkokyslý karfiol
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
1 karfiól
1/2 hrnčeka pomarančovej šťavy
4 PL sójovej omáčky
1 PL medu
1 PL vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL cibuľového korenia
1 PL škrobu
4 PL vody
1/2 hrnčeka pomarančovej šťavy
4 PL sójovej omáčky
1 PL medu
1 PL vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL cibuľového korenia
1 PL škrobu
4 PL vody
Postup prípravy
Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé kúsky. Kúsky karfiolu poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme ich piecť na 15-20 minút pri 200 stupňoch.
Pripravíme si pomarančovú omáčku. V menšom hrnci si zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, med, prelisované strúčiky cesnaku a cibuľové korenie. Omáčku necháme prevrieť a následne do nej primiešame vodu rozmiešanú so škrobom. Po prevretí ju povaríme ešte 2 minúty do zhustnutia a potom ju odstavíme z tepla.
Omáčku prikryjeme aby nevychladla. Upečený karfiol vložíme do omáčky, aby sa v nej obalil a takto ho podávame buď samostatne, so šalátom alebo ako prílohu k mäsu. Môžeme ho posypať sezamom, alebo drtenými arašidmi.