Šošovicové bolognese

Ingrediencie

250 g cestovín
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
100 g mrkvy
2 stonky stopkového zeleru
1 ČL soli
1 ČL oregana
1/2 Čl mletého čierneho korenia
šťava z 1/2 citróna
600 ml vody
čerstvá petržlenová vňať/bazalka
300 g červenej šošovice
1 plechovla lúpaných paradajok

Postup prípravy

Do mixéra vložíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zelerové stonky, očistené strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a paradajky. Zmes rozmixujeme na drobné kúsky, nie však úplne dohladka. Vzniknutú omáčku dáme do veľkého hrnca a pridáme k nej surovú šošovicu, koreniny, soľ, vodu, dobre zamiešame a varíme ju približne 20-30 minút na miernom plameni, dokým sa šošovica uvarí do mäkka.

V osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny a následne ich scedíme. Do hotovej šošovicovej omáčky napokon pridáme aj nasekané čerstvé bylinky a dobre ju zamiešame. Omáčku podávame spolu s uvarenými cestovinami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom