Tzatziki, cacık alebo tarator je dip pochádzajúci z juhovýchodnej Európy. Toto jedlo je doma ako v Grécku tak v Turecku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tzatziky
- Príprava: 15 min.
Ingrediencie
1 šalátová uhorka
2 strúčiky cesnak
1 hrsť kôpru
400 ml gréckeho bieleho jogurtu
2 PL olivový olej
1 PL citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnak
1 hrsť kôpru
400 ml gréckeho bieleho jogurtu
2 PL olivový olej
1 PL citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Šalátovú uhorku nastrúhame, zasolíme a chvíľu necháme odstáť. Po pár minútach vyždýkame a zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, olejom a jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Kto má rád mätu, môže ju nasekať a pridať.
Môžeme podávať ako prílohu napríklad k souvlaki alebo ku gyrosu. Ale aj ako hlavné jedlo s chlebom.